Web Toolbar by Wibiya

Marginimea Sibiului (de aprilie)

E sambata dinainte de Paste, soarele straluceste si incepe sa se incalzeasca. Super! In afara plimbarii de luni pana la Belis nu am mai fost la o tura cu motocicleta de jumatate de an. Dupa cateva minute de navigat pe siteurile meteo e clar, o iau spre Sibiu fiindca se anunta cer variabil si ceva mai multe grade decat in celelalte directii. Ma echipez rapid si o iau din loc.

Pana la Turda ma acomodez din nou cu TDMul. Mai putin cu parbrizul touring de la Givi, care a inlocuit originalul si imi arunca acum tot curentul de aer pe viziera. Pe moment problema se rezolva cu dopuri in urechi, dar va trebui neaparat sa montez un deflector pentru liniste totala.

Fiind weekendul de Pasti e destul de aglomerat, dar cu motocicleta nu e mare problema. In schimb dupa ce trec de Alba Iulia vremea se schimba. Cerul senin ramane in spate, spre nord, iar in fata pare destul de innorat, dar nu par a fi inca nori de ploaie. Si nu ma insel.

IMG_4677

IMG_4680

De la Sebes ruta mea continua putin pe DN67C pana la Sugag, iar de aici pe judetene pana la Sibiu trecand prin zona Jina - Poiana Sibiului. Drumul e ok pana in Jina, dar dupa s-a stricat destul de tare. Inainte de Jina ma opresc scurt sa fac niste poze, desi vremea nu arata chiar incurajant.

IMG_4685

IMG_4690

IMG_4692

IMG_4695

IMG_4697

IMG_4698

IMG_20170415_140135

Pana la Sibiu am trecut scurt prin 2 locuri in care a picurat usor, dar cerul pare sa se deschida usor, asa ca hotarasc sa merg in continuare spre Agnita. N-am mai fost niciodata pe aici si nu stiu la ce sa ma astept, dar e mai bine decat m-as fi putut gandi. Drumul e destul de virajat, iar peisajul in dreapta mea imi distrage continuu atentia. In plan apropiat sunt dealuri verzi acoperite de vegetatia proaspata, in fundal se vad destul de clar piscurile din Fagaras acoperite inca de zapada, iar ca efectul sa fie complet cateva raza de soare scapa printre nori si lumineaza impresionant muntele. Vreau sa opresc sa imortalizez momentul, dar drumul si nori negri din spate ma conving sa continui.

Dupa Medias o iau spre Sighisoara si muntii dispar din peisaj, la fel ca si asfaltul bun. Cei 40 km de slalom printre gropi si denivelari nu ma lasa sa ma plictisesc, astfel ca trece si timpul destul de repede, la fel ca si pentru restul traseului.